Spring naar content

Bericht

Amsterdam ArenA op zwart voor Earth Hour

Miljoenen mensen uit 126 landen deden mee aan de 4de editie van Earth Hour. In Nederland gaf LifeGuard Martine de Zoeten uit Bergen het startschot door samen met wethouder Marijke Vos de lichten in de Amsterdam ArenA te doven.

Om 20.30 uur, plaatselijke tijd, doofde het licht bij overheidsgebouwen, beroemde monumenten, bijzondere natuurwonderen en natuurlijk bij mensen thuis. Van de piramides in Egypte, tot de Victoria-watervallen in Zimbabwe, van het Hiroshima-monument in Japan tot de Golden Gate Bridge in san Francisco. In Belgie was Earth Hour dit jaar een groot succes: de helft van alle Belgische gemeenten deed mee (zo'n 300) en ook ging het licht uit langs alle snelwegen.

Nederland in actie

In Nederland deden onder andere Rotterdam, Den Haag en Amsterdam mee. In de hoofdstad werden behalve de ArenA ook veel historische gebouwen en bruggen in het donker gezet (het Paleis op de Dam, de Magere Brug) en veel kantoorpanden langs de Zuidas. In tientallen restaurants en hotels gingen de lampen uit voor een diner bij kaarslicht. Via de WNF-website gaven ruim 5300 mensen aan waarom ze meededen aan Earth Hour. Veel mensen gaven aan dat ze graag zelf iets willen doen voor het klimaat, en op deze manier een steentje willen bijdragen aan een leefbare wereld voor de generaties na ons.

WNF-LifeGuard Martine deed mee aan Missie: Lights Off en gaf samen met Marijke Vos, wethouder in Amsterdam, het startsein voor Earth Hour. Met één telefoontje werden de lichten van de Amsterdam ArenA gedoofd. Ze vond het zelf een mooi symbool: "Het is een klein begin voor een groot doel."

Hoopvol signaal van miljoenen

Voor Donald Pols, hoofd van het Klimaatprogramma van WNF, is het groeiend enthousiasme voor Earth Hour een steun in de rug: "Drie maanden geleden was ik met de WNF-delegatie op de klimaattop in Kopenhagen, die zeer teleurstellend verliep. De onderhandelaars slaagden er niet in om een akkoord te sluiten, terwijl dat zo hard nodig is. De teleurstelling was groot, voor ons, maar ook voor al die mensen die wij als natuurbeschermingsorganisatie vertegenwoordigen. Ik had op dat moment niet durven hopen dat de deelname aan Earth Hour wereldwijd zo zou toenemen. Van 88 landen vorig jaar, tot 126 nu. Dat is een krachtig signaal richting de politieke leiders die later dit jaar weer om de tafel zitten. De wereldbevolking heeft denk ik overduidelijk gemaakt dat er grote behoefte is aan een stevig akkoord in het belang van het klimaat op aarde."

Terug In Nieuws 1-apr-2010 13:33

 

Reageren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.

Registreren | Inloggen

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X