Spring naar content

Bericht

Lovestory voor eenzame leeuwin

Nog maar één leeuwin zwerft in 2004 over de vlaktes van Nationaal Park Liuwa Plain in Zambia, ze wordt dan ook Lady Liuwa genoemd. Al haar soortgenoten zijn het slachtoffer geworden van stropers. Omdat ze zó gebukt gaat onder haar eenzaamheid, sluit Lady Liuwa een bijzondere vriendschap: met een mens. Kijk op zondag 7 maart naar National Geographic Channel en zie hoe het Wereld Natuur Fonds (WNF) geschikt gezelschap zocht én vond in de documentaire Last Lioness.

De documentaire Last Lioness begint als de Namibische filmmaker Herbert Brauer in 2004 naar Nationaal Park Liuwa Plain komt om opnames te maken. Een eenzame leeuwin houdt hem vanaf het begin in het oog en wacht hem steeds vaker op. Naarmate Brauer langer in het park verblijft, zoekt leeuwin Lady Liuwa meer toenadering. Tot zij zich op een dag op haar rug laat vallen en -als teken van genegenheid - spinnend door het gras rolt. Voortaan verwelkomt Lady Liuwa de filmploeg iedere dag met dit ritueel.

Als Brauer op een avond bij zijn tent zit, hoort hij gekraak. Een groot dier sluipt door de bossen die het kamp omgeven. Iedereen houdt zijn adem in als het de leeuwin blijkt te zijn. Midden in het kamp gaat Lady Liuwa liggen slapen. De wanhopige pogingen van de leeuwin om zelfs vriendschap met een mens te willen sluiten zijn voor Brauer en de beheerder van het park, African Parks Network, aanleiding om zich eens goed achter de oren te krabben: Lady Liuwa verdient een betere partner. Het African Parks Network roept de hulp van het WNF in om een partner voor de leeuwin te vinden.

De documentaire Last Lioness wordt zondag 7 maart om 18.00 uur uitgezonden op National Geographic Channel. Een herhaling is te zien op zaterdag 13 maart om 18.00 uur.

Terug In Nieuws 3-mrt-2010 10:15

 

Reageren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.

Registreren | Inloggen

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X