Spring naar content

Bericht

Meer reuzenpanda's

Goed nieuws! Het aantal reuzenpanda's dat in het wild leeft is de afgelopen elf jaar dankzij gerichte bescherming door China en het Wereld Natuur Fonds (WNF) gestegen met 268 dieren.

Door de toename van 16,8 procent leven er nu in totaal 1.864 panda's in natuurreservaten en bossen in China.

Dat staat in de vierde nationale pandatelling die de Chinese overheid heeft gepubliceerd. De vorige telling dateert van 2003. Het succes bewijst dat de bescherming van de bedreigde reuzenpanda haar vruchten afwerpt. De grootscheepse pandatelling, waar WNF aan heeft bijgedragen, die China ongeveer eens in de tien jaar uitvoert laat voor het eerst een heel voorzichtig herstel zien.

Panda’s kwamen ooit voor in grote delen van China en zelfs daarbuiten. Maar vernietiging van hun leefgebied door onder meer kap van hout en bamboe, stroperij en aanleg van infrastructuur hebben de diersoort ernstig in het nauw gedreven. Tegenwoordig komt de reuzenpanda  – die is uitgegroeid tot een wereldwijd symbool van natuurbescherming - alleen nog voor in versnipperde bosgebieden in centraal China.

Klik hier voor meer over de pandatelling en pandaweetjes


Terug In Nieuws 1-mrt-2015 10:21

 

Reageren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.

Registreren | Inloggen

 

Reacties

29-mei-2015 14:26 akelei zegt:
Mooi zo!

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X