Spring naar content

Bericht

Fotografie workshop in Enkhuizen

Woon je in Noord-Holland in de buurt van Enkhuizen en heb je plannen om mee te doen aan de WNF-Photo Award? Leer dan alvast alles over fotograferen in het Zuiderzeemuseum in een fotografie workshop!

Wanneer?
Workshop:  zaterdag 23 augustus van 9.30 – 12.30 uur in het Zuiderzeemuseum
Prijsuitreiking:  zaterdag 6 september van 15.00 -16.30 uur in het Zuiderzeemuseum

Kosten
Kosten: €25. Inclusief twee dagen toegang tot het Zuiderzee buitenmuseum. Drinken bij de start van de workshop en tijdens de prijsuitreiking, voor de winnaars onder andere hun eigen prijswinnende foto vergroot met WNF handtekening. Voor alle deelnemers een  fotografiedocument met de beste dierenfotografietips.  

Minimaal deelnemersaantal 6, max. 16 deelnemers. Wees er snel bij! De inschrijving loopt tot 1 augustus.

Opgeven via natuurfotograaf Servan Ott van het WNF Regioteam: Servanott@hotmail.com

 
Wat ga je leren tijdens de workshop?
- De basis instellingen van de camera (heb je geen camera, geef het even aan op de inschrijving) 
- Alles over de zintuigen en waar en hoe je die het beste kan vastleggen.
- Uitleg over wat een foto nou mooi maakt.
- Over de verschillende posities waarin je kunt fotograferen, een verhaal vastleggen, de juiste scherpte en het mooie moment pakken.

Thema
Het Zuiderzeemuseum heeft dit jaar het thema geur. Daar wil het Wereld Natuur Fonds (regioteam Noord -Holland Midden en Oost) op inhaken. Bij geur denken we aan onze zintuigen en voor het WNF met name de zintuigen die we zelf gebruiken en zien om ons heen in de natuur. Zintuigen is een heel leuk onderwerp voor een fotoworkshop waar je je flink op kunt uitleven. Twee leuke en leerzame dagen met de camera!

Wedstrijd
De WNF-LifeGuards die de mooiste foto's maken waarop één van de zintuigen (zien, proeven, horen, ruiken of voelen) op een bijzondere, creatieve of intieme manier is staat afgebeeld wint een leuke prijs. Per zintuig wordt er één winnaar gekozen. Op 6 september worden de winnaars bekend gemaakt.
Als er wilde dieren op de foto’s staan, dan kun je de foto’s ook nog inzenden voor de WNF-Photo Award, waarbij je foto’s tot en met 16 september kunt inzenden.

Het programma:
Zaterdag 23 augustus
- Natuurfotografie workshop onder leiding van Servan Ott  en Lars de Keijser (ex klimaat ambassadeur van het WNF) in het Zuiderzeemuseum.
-Tijd: 9:30 – 12:30 uur
- Verzamelen:   9:30 uur bij de fotosalon in het Buitenmuseum.
- Plan je reis goed! Je kunt met de Zuiderzeemuseum boot of via de stadsingang van het Buitenmuseum het museum inkomen.  
- Meenemen:    Een camera, het email bewijs van inschrijving voor de workshop (is de toegang tot het Buitenmuseum/ het kaartje tot de museumferry)
- Eventueel wat eten en drinken
- Belangrijk: Kleed je op het weer, denk aan bescherming van je cameraspullen. Kleding met natuurlijke kleuren. (Waterdichte) wandelschoenen. Kleren die vies kunnen worden. Neem een waterdichte zak of waterdicht zitkussentje mee die je kan gebruiken om op de grond droog te zitten, of om op te knielen.
- Volle camera batterij, leeg geheugenkaartje.         Terug In Nieuws 11-jul-2014 13:23

 

Reageren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.

Registreren | Inloggen

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X