Spring naar content

Bericht

Kids Climate Conference 2014

Doe mee en win een plek op de Kids Climate Conference 2014.

Drie dagen denken én doen
Op 19, 20 en 21 september vindt in Center Parcs Het Heijderbos (bij Nijmegen) de 3de Kids Climate Conference plaats. Deze driedaagse klimaattop voor Nederlandse en Belgische gezinnen, met kinderen van 8 tot 14 jaar, is ontstaan door de bundeling van krachten van onder andere Center Parcs en het Wereld Natuur Fonds. Het is een unieke manier om bewust te worden van het beschermen van de natuur, van nu én de toekomst.

Het thema van Kids Climate Conference 2014 is: ‘Zorg voor het water’. Drie dagen lang zijn er inspirerende workshops over water, de zeeën en oceanen. Kinderen én ouders worden uitgedaagd om hun gedachten de vrije loop te laten.

Uit de klimaattop komen twaalf aanbevelingen voor een beter gebruik van het water op de wereld. De aanbevelingen worden ondertekend door de initiatiefnemers van de top en uiteindelijk in de vorm van een Klimaatbundel aangeboden aan de Tweede Kamer.
 
Jij kunt erbij zijn
Wil jij ook je steentje bijdragen aan de strijd voor zuiver water? Dan is dit dé kans! Doe mee met de onderstaande opdracht. Hoort jouw idee bij de beste 100 inzendingen, dan nodigen wij jouw hele gezin uit voor een geheel verzorgd klimaattop-weekend in Het Heijderbos, inclusief verblijf.
 
De opdracht:
Stel je eens voor dat jij een heel slimme dolfijn bent. Samen met de walvis, de haai en alle andere vissen schrijf je een brief naar de presidenten en de koningen van de wereld. Je schudt ze wakker en wijst ze op de gevolgen van onder andere vervuiling, visserij en olieboringen. Maar je probeert ook oplossingen aan te dragen. Laat je creativiteit de vrije loop!

Download het briefpapier en ga aan de slag. Mail je brief vóór 18 juli a.s. naar kcc@wwf.nl. Vergeet niet je naam, leeftijd en adres te vermelden!

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor de voorwaarden

Terug In Nieuws 10-jun-2014 11:30

 

Reageren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.

Registreren | Inloggen

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X