Spring naar content

Bericht

Bescherming Amazone

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) gaat de komende 25 jaar samen met de Braziliaanse overheid maar liefst 60 miljoen hectare Amazonebos beschermen. Dat is een gebied ter grootte van Spanje.

Het doel van het overheidsprogramma ARPA, dat sinds 2003 bestaat, is om het aantal beschermde gebieden in de Amazone niet alleen te vergroten maar ook verder te versterken. Ontbossing is nog steeds de grootste bedreiging voor de Amazone, vooral door de snelgroeiende vraag naar ruimte voor veeteelt en landbouw. In de laatste vijftig jaar is zo’n 17% van het Amazonewoud verloren gegaan. En elke dag verdwijnt nog steeds een gebied ter grootte van bijna 3.000 voetbalvelden.

Beschermde gebieden
In de afgelopen tien jaar zijn dankzij ARPA in totaal 95 gebieden beschermd. Het gaat om 52 miljoen hectare. Er wordt niet alleen bos beschermd, maar ook savannes en riviergebieden zijn van levensbelang voor de miljoenen dier- en plantensoorten in de Amazone. Hiervoor is nog eens acht miljoen hectare aangewezen die de komende periode ook wordt beschermd.
WNF-directeur Johan van de Gronden: "Als je je bedenkt dat nog elke week nieuwe diersoorten worden ontdekt in de Amazone dan is het van groot belang om zo veel mogelijk waardevolle natuur voor de toekomst te beschermen."

De Amazone
De Amazone is ontzettend mooi en belangrijk, voor de dieren die er leven maar ook voor de mensen. Niet alleen voor de mensen daar, ook voor jou. De Amazone geeft je elke dag leven. In de vorm van water en voedsel en van frisse lucht.

Terug In Nieuws 28-mei-2014 10:45

 

Reageren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.

Registreren | Inloggen

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X