Spring naar content

Bericht

Seastars

Onze oceanen worden bedreigd. De snelheid en de manier waarop we de oceanen leegvissen en vervuilen is rampzalig voor het leven in zee, als we zo doorgaan zijn onze oceanen halverwege deze eeuw zo goed als leeg.

Er zijn allerlei grootschalige vismethodes die overbevissing en bijvangst tot hun gevolg hebben. Behalve de vis waar de vissers het op gemunt hebben, komen er ook veel andere zeedieren in de netten van soms wel kilometers lang terecht. Sleepnetten trekken de zeebodem en het koraal kapot. Sommige vissers brengen dynamiet tot ontploffing op de riffen of spuiten gifstoffen tussen het koraal. Hierbij komt er in één klap veel vis bovendrijven maar wordt het hele gebied vernield en sterft het koraal en veel andere zeedieren. Onder andere zeeschildpadden, zeezoogdieren, vogels en vissen hebben het erg zwaar.

Gelukkig zet het WNF zich in voor gezonde oceanen door te beschermen, te bewaken en te herstellen.

  • We doen onderzoek naar de belangrijkste zeegebieden. We werken aan meer en beter beschermde gebieden, zodat er veilige plekken zijn waar populaties vissen en bedreigde zeedieren zich in alle rust kunnen herstellen.
  • We praten met de lokale bevolking, vissers, bedrijven en overheden waardoor ze meer begrip voor ons werk hebben en de maatregelen steunen.
  • We helpen bij het maken en uitvoeren van de beschermingsplannen.
  • We bewaken door te zorgen voor training en materialen voor de mensen die de zeegebieden bewaken.
  • We stimuleren de inzet van nieuwe technieken om beter te kunnen bewaken.
  • We herstellen beschadigde koraalriffen en schelpenbanken.
  • We zetten ons in voor betere bescherming van ‘kunstmatige’ riffen zoals scheepswrakken.

Meer weten? Klik hier.

Bekijk hier het filmpje van de oceanencampagne.Speciaal voor de campagne zingt Wyke van Weelden het prachtige nummer 'World of Blue'. Je kunt het nummer voor €0,99 downloaden via iTunes; de opbrengsten gaan naar het WNF.

Terug In Nieuws 6-mei-2014 16:57

 

Reageren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.

Registreren | Inloggen

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X