Spring naar content

Bericht

Neushoorns gechipt tegen stroperij

In de strijd tegen stroperij worden in Kenia 1.000 neushoorns voorzien van een chip. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft de chips en scanners geleverd. Lees meer en bekijk het filmpje.

In Kenia leven nu nog naar schatting 1.000 zwarte en witte neushoorns. De Kenya Wildlife Service (KWS) heeft inmiddels nog een verzoek gedaan voor 5.000 extra chips. Die zijn bedoeld om de totale voorraad in beslaggenomen hoorns te chippen, zodat ze traceerbaar zijn mochten ze in het illegale circuit terecht komen.
Dankzij de chip, in combinatie met het gebruik van DNA technologie, kan de herkomst van gesmokkelde hoorns eenvoudig worden vastgesteld. Ook in rechtszaken kan er dankzij de chip cruciaal bewijsmateriaal worden verzameld.

Wereldwijd leven nog zo’n 28.000 neushoorns. Veertig jaar geleden waren dat er nog meer dan 100.000. In Afrika leven 20.000 witte en zwarte neushoorns. Vooral in Zuid-Afrika worden veel neushoorns gestroopt. De teller staat dit jaar al op ruim 700. Vorig jaar werden 668 dieren gestroopt voor hun hoorn.


Terug In Nieuws 16-dec-2013 21:27

 

Reageren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.

Registreren | Inloggen

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X