Spring naar content

Bericht

Delen is het nieuwe bezitten

Delen is niet alleen een stuk socialer, maar ook nog eens veel beter voor de natuur. Als je iets met andere mensen deelt, hoeven er natuurlijk minder spullen geproduceerd te worden. Dat betekent minder energieverbruik, minder afval en nog veel andere voordelen voor de natuur. Vooral voor spullen die je toch niet zo vaak gebruikt is delen een heel goed idee. Bijvoorbeeld een tent voor je vakantie of een designeroutfit voor je schoolfeest.

Test deze deelsites!


Vind jij delen ook een goed plan? Probeer de volgende sites eens uit en ontdek dat delen of huren hartstikke handig, goedkoop, duurzaam en leuk is! Op Peerby.nl kun je bijvoorbeeld spullen lenen van mensen in je buurt, zoals een reisrugzak of een discobol.
De site Buynothingnew.nl inspireert je met allerlei ruil-, deel-, repareer- en zelfmaaktips om een maand lang helemaal geen gloednieuwe spullen te kopen. Ook is de site een handige verzamelplaats van allerlei andere deel- en ruilsites, zoals ruilgroepen op Facebook en Spullendelen.nl.
Op Bookcrossing.com kun je boeken delen met andere leesfans en jouw boek over de hele wereld ‘tracken’.
Test ze eens uit en laat via Facebook (wereldnatuurfonds) of Twitter weten wat je van de sites vindt (#WNFLG)!

Terug In Nieuws 4-okt-2013 14:36

 

Reageren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.

Registreren | Inloggen

 

Reacties

6-okt-2013 19:40 gupje zegt:
De site van buy nothing new heeft wel grappige idee├źn zoals van een kast een bank maken het is goed dat je minder afval maakt en ook minder bomen hoeft te kappen.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X