Spring naar content

Bericht

Special: Rennen voor een bosolifant

Jaap van der Waarde werkt voor het WNF in Nederland, maar zit ook regelmatig in het veld, bijvoorbeeld in Afrika. Tja, en dan kom je wel eens een olifant tegen.

“Ik was op pad met collega Christiaan en een gids. De gids hoorde iets, maar ik zag alleen groen. Toen ik de bosolifant wel zag, realiseerde ik mij dat we veel te dichtbij waren. De gids probeerde haar te verjagen met takken en door te roepen en klappen. Maar ze kwam op ons af. Ik ging achter een boom staan, zoals ik geleerd had, maar die was niet dik genoeg. Na twee verjaagpogingen zei de gids: ‘Rennen, zo hard je kan!’ We maakten een sprint dwars door water en struiken. Pfff, dan raast de adrenaline wel door je lijf! Ik ken verhalen van mensen die zoiets niet of nauwelijks overleefd hebben, dus we zaten flink in de stress.

Natuurlijk ben ik me altijd bewust van het gevaar. Vooraf hadden we een veiligheidsbriefing gekregen, maar zoiets kun je nooit helemaal voorkomen. Deze olifant voelde zich gewoon bedreigd en ze had een baby die ze wilde beschermen. Ik heb echt enorm respect voor haar: ze heeft ons weggejaagd, maar heeft dat toch heel netjes en zonder ongelukken gedaan.”

Terug In Fun 14-dec-2012 11:43

 

Reageren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.

Registreren | Inloggen

 

Reacties

15-feb-2013 20:21 Moesadrijn zegt:
naaiend

16-dec-2012 17:00 rositapost zegt:
hoe zullen ze zich gevoeld hebben

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X