Spring naar content

Bericht

Laat je stem horen voor de Amazone

Het Wereld Natuur Fonds is onthutst dat het Braziliaanse congres op 26 april heeft ingestemd met een nieuwe Boswet. Wij vrezen dat een definitieve aanname van de wet leidt tot groot verlies van waardevolle plant- en diersoorten en een enorme toename van de uitstoot van broeikasgas in de Amazone. Alle ogen zijn nu gericht op president Dilma Rousseff die haar veto moet uitspreken tegen de wet om zo grootschalige ontbossing te voorkomen.

De wet waarmee het Braziliaanse congres -met 247 stemmen voor en 184 stemmen tegen- instemde, geeft volgens WNF totaal het verkeerde voorbeeld. ,,Deze wet zwakt de bescherming van de Amazone af en beloont verkeerd gedrag,’’ zegt WNF-directeur Johan van de Gronden. Landeigenaren die afgelopen jaren illegaal meer bos kapten op hun land dan was toegestaan, krijgen volgens de nieuwe wet amnestie. Het land scheldt de overtreders daarmee ook nog eens 3.6 miljoen euro’s aan boetes kwijt. Daarnaast hoeft een gebied ter grootte van 20 keer Nederland niet te worden hersteld na illegaal te zijn ontbost.

Veto
De wet wordt nu voorgelegd aan de Braziliaanse president Dilma Rousseff. Bij haar aantreden in 2010 beloofde ze haar veto uit te spreken tegen de meest nadelige onderdelen van deze wet. WNF is van plan de president aan die belofte te houden. De president heeft 15 dagen de tijd om te bepalen of ze een veto uitspreekt.

Laat je stem horen
WNF, Greenpeace en Avaaz roepen iedereen op om de petitie tegen de nieuwe Braziliaanse boswet te tekenen. Laat ook jouw stem horen en teken nu om het Braziliaanse regenwoud te beschermen!

Terug In Nieuws 15-mei-2012 13:17

 

Reageren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.

Registreren | Inloggen

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X