Spring naar content

Bericht

Winter Special: Lady Liuwa, de laatste leeuwin

Bezoek de Facebook-pagina van 'The Last Lioness'.

Vroeger kwam dit stoere roofdier met z’n machtige manen veel meer voor in het natuurpark Liuwa-Mussuma in Zambia, maar door het werk van stropers zijn leeuwen hier de laatste jaren bijna compleet uitgestorven. Op één leeuwin na, die nu al jaren internationaal in the picture staat.

De docu ‘The Last Lioness’ gaat over een filmmaker die in het gebied de eenzame leeuwin Lady Liuwa ontmoet. Een natuurlijke partner is al tijden in geen velden of wegen meer te bekennen. Dat doet de alarmbellen bij de filmploeg en de parkbeheerder African Park Networks (APN) rinkelen: hier móet iets aan gebeuren! Samen met het WNF beginnen ze een zoektocht naar een geschikte partner voor Lady en die wordt ruim 800 kilometer verderop gevonden. Twee zelfs! Ruim vijf jaar is Lady alleen geweest, maar nu heeft ze twee mannen om haar gezelschap te houden. Weer tijd voor family life en misschien het begin van een nieuwe leeuwentroep?
De film wordt op tv regelmatig uitgezonden op National Geographic Channel, dus houd het programma in de gaten!

Fan worden van Lady Liuwa? Dat kan op haar eigen Facebook-page!

Terug In Nieuws 9-dec-2011 13:37

 

Reageren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.

Registreren | Inloggen

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X