Spring naar content

Bericht

Bruinviskalfjes geboren!

Uit onderzoek van Stichting Rugvin blijkt dat er dit jaar meerdere bruinviskalfjes geboren zijn in Nationaal Park Oosterschelde.

Niet eerder werd vastgesteld dat de dieren ook hier worden geboren. Wel werden eerder jonge dieren in het National Park waargenomen (onder andere tijdens Missie Bruinvis van WNF-LifeGuard in september 2009).
De Oosterschelde is de enige plek in Nederland waarvan bekend is dat er kalfjes geboren worden. Op donderdag 1 juli zijn vrijwilligers van Stichting Rugvin op de Oosterschelde ten westen van de Zeelandbrug op zoek gegaan naar moeder kalf groepjes en hebben deze ook kunnen fotograferen. De kalfjes zijn allen in de periode eind mei - juni geboren.

Bruinvissen zijn net als dolfijnen een soort walvisachtigen die jaarrond in de Oosterschelde voorkomen. Bij de geboorte zijn de kalfjes 70 tot 80 cm lang, dat is ongeveer half zo groot als hun moeder. Als de kalfjes een maand of vier oud zijn gaan ze voor het eerst zelfstandig wat vis eten. Tot die tijd drinken ze nog melk bij hun moeder. Als ze tussen de vier en acht maanden oud zijn drinken ze steeds minder melk en eten ze steeds meer vis. Na iets meer dan een jaar gaan ze zelfstandig door het leven.

fotocredit: Stichting Rugvin / Wouter Jan Strietman. 

Terug In Nieuws 16-jul-2010 15:58

 

Reageren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.

Registreren | Inloggen

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X