Spring naar content

Haai

Wat doet WNF?

De grootste bedreiging is de vangst van haaien voor vinnen en vlees voor consumptie, vooral in Azië. Jaarlijks worden wel 100 miljoen haaien gevangen. Haaienproducten zijn in Azië een delicatesse. In deze markt gaat enorm veel geld om. In Hongkong leveren haaienvinnen tot wel 100 euro per kilo op. Daarnaast komen haaien nogal eens als bijvangst terecht in visnetten.

Wat doet WNF

·         Aandringen op betere bescherming van haaien en regulering van de handel in haaienproducten, bv op CITES-conferenties (is dit jaar eindelijk gelukt op CITES-conferentie)

·         Bewustwordingscampagnes over haaienvinnensoep bij restaurants en aandringen op verwijderen haaienvinnensoep van menu (de Hongkongse regering heeft onlangs toegezegd geen haaien meer te zullen serveren op staatsbanketten)

·         Tegengaan van bijvangst door voorlichting over betere vistechnieken en haaivriendelijke manieren om ze uit netten te bevrijden

·         Instellen van meer beschermde zeegebieden 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X