Spring naar content

Aflevering 1 & 2

Deel deze missie:
E-mail Twitter Facebook Facebook

volgende vorige

 

Aflevering 1


Even voorstellen..... de kandidaten en het bedreigde dier waarvoor ze spelen. Op de foto van links naar rechts:

Guido: jaguar
Bobbie: tijger
Davey: gorilla
Jenny: olifant
Roeland: zeeschildpad
Floor: ijsbeer
Presentator Art
Lucia: haai
Jan: reuzenpanda
Jitske: neushoorn
Harmen: orang-oetan

Aflevering 2

Waarom is het belangrijk om het licht uit te doen?

De opwarming van de aarde is een grote bedreiging voor de natuur én onszelf: poolkappen smelten, koraalriffen verbleken en natuurrampen door extreme hitte en neerslag komen steeds vaker voor. Als we energie verbruiken komt er CO2 vrij. En van veel CO2 warmt de aarde op. Iedereen kan een steentje bijdragen voor een beter klimaat. Door minder energie te verbruiken. Bijvoorbeeld door minder lang te douchen of verlichting uitschakelen als je het niet nodig hebt. Verlichting uitschakelen speelde een belangrijke rol in aflevering 2 van Wie is de Mol? Junior bij de opdracht in het Bonefantenmuseum.

Op zaterdag 29 maart roept het Wereld Natuur Fonds wereldwijd op om tussen 20.30 en 21.30 uur het licht uit te doen. Dit is een symbolische actie om aandacht te vragen voor ons klimaat. Als je meedoet aan deze beweging dan laat je zien dat je je inzet voor het behoud van onze mooie planeet! Miljoenen mensen doen hier aan mee in meer dan 152 landen.


 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X