Spring naar content

Trekvis

Deel deze missie:
E-mail Twitter Facebook Facebook

volgende vorige

 

Achtergrond

Nederland heeft natuur van wereldformaat. Ieder jaar komen er in de delta, de waterrijke rivieren- en kustgebieden van Nederland, miljoenen trekvogels langs. Ook voor de trekvissen zijn deze gebieden erg belangrijk. Trekvissen worden geboren in de rivieren en vertrekken dan naar de zee. Als het tijd is om voort te planten gaat de trekvis weer terug naar de rivier. Maar dat valt in Nederland niet mee.  Door de bouw van dammen en sluizen is de overgang van zee naar rivier en andersom niet eenvoudig.

Het Wereld Natuur Fonds is samen met andere organisaties het project ‘Natuurherstel Haringvliet’ gestart, om het voor de trekvissen weer makkelijker te maken om tussen de rivieren en de zee heen en weer te zwemmen. Het openen van de Haringvlietsluizen helpt daarbij al een hele boel! Ook wordt er samen met beroepsvissers aan gewerkt dat de vissen beschermd worden en niet meteen massaal worden opgevist. Én er komen visserijvrije zones zodat de trekvissen ongestoord de Haringvlietdam kunnen passeren.

Trekvis
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X