Spring naar content

Dieren

Papegaaiduiker

© WWF-Canon / Michele DEPRAZ

WetenschappelijkFratercula arctica
EngelsAtlantic puffin
VerspreidingNoordelijke kusten Atlantische Oceaan
Voedselvis
Lengte28 - 30 cm
Gewicht400 gram

Deze alk heeft in de paartijd een prachtig gekleurde snavel en fel oranje poten. De tekening rond zijn ogen laten hem nog meer op een clown lijken. Papegaaiduikers broeden in een zelf gegraven hol waarin slechts één ei gelegd wordt. Beide ouders broeden dat uit en verzorgen het jong. Ze jagen op zee op kleine visjes. Daarbij duiken ze vaak tientallen meters diep.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X