Spring naar content

Dieren

Kokmeeuw

© WWF-NL, Lianne le Nobel

WetenschappelijkLarus ridibundus
Engelsblackheaded gull
VerspreidingEuropa, Azië
Voedselalleseter
Lengte38 - 43 cm; spanwijdte: 92 cm

Deze middelgrote meeuwensoort is in de zomer herkenbaar aan zijn donkerbruine kop met een witte oogring. In de winter heeft hij een witte kop met een donker 'koptelefoontje'.

De kokmeeuw broedt in grote kolonies bij meren en moerassen in het binnenland of langs de kust. In Nederland is het aantal broedparen de laatste eeuw sterk toegenomen. Sinds de jaren 70 neemt het aantal weer iets af. Rond het jaar 2000 broedde er ongeveer 130.000 paar.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X