Spring naar content

Dieren

Kluut

© WWF-NL / Sanne de Bont

WetenschappelijkRecurvirostra avosetta
Engelsavocet
VerspreidingEuropa, Azië, Afrika
Voedselongewervelden
Lengte42 - 45 cm
Gewicht225 - 400 gram

De omhoog gebogen snavel maakt de kluut een goed herkenbare steltloper. Zijn verenkleed is overwegend wit met een kenmerkende zwarte tekening op zijn kop (een 'capuchon'), op de rug en vleugels. Ze zoeken hun voedsel in de bovenste laag van de bodem van ondiep water bij voorkeur in het getijdegebied met een maaiende beweging van hun snavel.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X