Spring naar content

Dieren

Fazant

© WWF-NL / Alfons van Bokhorst

WetenschappelijkPhasianus colchicus
Engelscommon pheasant; ringnecked pheasant
VerspreidingAziƫ, Europa, Noord-Amerika
Voedselzaden, vruchten, kleine diertjes
Lengte90 cm
Gewicht1 - 2 kg

Deze kleurrijke hoenderachtige komt oorspronkelijk uit Azië, maar is in veel landen uitgezet voor de jacht. Ook in Nederland komt de fazant veel voor, vooral in duingebieden.

Het mannetje heeft een lange staart en een opvallende donker groene kop met een knalrode, naakte huid rond de ogen. Het vrouwtje heeft en onopvallende lichtbruine kleur en een veel kortere staart.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X