Spring naar content

Dieren

Ree

© WWF-NL / Robin Visser

Andere namenroe deer
WetenschappelijkCapreolus capreolus
VerspreidingEuropa, West-Aziƫ
Biotoopbos, bosrand, grasland
Voedselplanten
Lengte1 - 1,3 m; staart: 5 cm
Gewicht20 - 30 kg
De ree ('het' mag ook) is een klein hert. Het mannetje ( de reebok) heeft een bescheiden gewei met in totaal vier tot zes takken. Zoals gebruikelijk bij herten heeft de reegeit geen gewei. 's Zomers is de vacht roodbruin, de dikkere wintervacht is grijsbruin. De achterkant onder het kleine staartje (de 'spiegel') is opvallend wit. Over de snuit loopt een zwarte band en op de keel en vaak ook op de hals heeft de ree variabel lichte plekken.

De draagtijd kan zes maar ook tien maanden zijn. In het laatste geval ontwikkelt het embryo zich de eerste maanden nauwelijks. Het reekalf is bruin met witte vlekjes op de rug en flanken.

Reeën kunnen zich goed aanpassen en voelen zich ook thuis in cultuurland. Ze zijn trouw aan een territorium.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X