Spring naar content

Dieren

Sika

© WWF-Canon / Vladimir Filonov

Andere namensikahert
WetenschappelijkCervus nippon
Engelssika deer ; Japanese deer
VerspreidingJapan, Vietnam, Taiwan, Korea, Noord- en Zuidoost-China. Geïntroduceerd in Nieuw-Zeeland
Biotoopgematigd bos of meer open terrein
Voedselplanten
Leeftijdtot 15 jaar
Lengte110 - 150 cm; schouderhoogte 65 - 109 cm
Gewicht80 - 120 kg

Dit middelgrote Oost-Aziatische hert leeft in gebieden met koude winters. 's Zomers hebben ze een kastanjebruine vacht met enkele rijen lichte vlekken. De dikkere wintervacht is bij de vrouwtjes lichtbruin of grijs, bij de mannetjes donkerder. De korte staart is wit, evenals een deel van het achterwerk. Het relatief kleine gewei van het mannetje krijgt maximaal acht takken.

Hoewel sikaherten de hele dag actief kunnen zijn, laten ze meestal alleen in de schemering zien. Buiten de paartijd leven de geslachten in gescheiden roedels.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X