Spring naar content

Dieren

Sambar

© WWF-Canon / Martin Harvey

Andere namensambarhert
WetenschappelijkCervus unicolor
Engelssambar
VerspreidingZuid- en Zuidoost-Azië
Biotooptropisch bos
Voedselplanten
Lengte2 - 2,5 m, staart 15 - 20 cm
Gewicht230 - 350 kg
De sambar is een fors hert uit tropisch Azië. De vacht is overwegend donkerbruin met roodbruin op de kin, poten en onderkant van de staart. Zowel het mannetje als het vrouwtje hebben manen aan weerszijden van de nek die bij het mannetje opvallender zijn. De bok heeft bovendien een meer dan een meter lang gewei waaraan zich aan elke helft drie takken ontwikkelen.
Het kalf blijft het eerste jaar bij de moeder. Voor de rest leven sambars alleen. Ze houden zich overdag schuil en gaan 's nachts op zoek naar voedsel.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X