Spring naar content

Dieren

Civetkatten

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namencivetkatten en verwanten; sluipkatten
WetenschappelijkViverridae
Engelscivets (and relatives)
VerspreidingAfrika, Madagaskar, Zuid-Azië, Zuidwest-Europa
Voedselvooral alleseters, ook vleeseters en vruchteneters
Aantal soorten76

Hoewel deze roofdieren-familie niet erg bekend is, is ze wel een van de soortenrijkste. Naast de civetkatten en genetkatten horen er de mangoesten (waaronder het stokstaartje), de fossa (het grootste roofdier van Madagaskar) en de beermarter (een zwarte, stevige boombewonder uit Zuidoost-Azië) bij. De meeste hebben een langgerekt lichaam en een lange staart. Ze komen voor in Afrika (inclusief Madagaskar) en Zuid-Azië. De genetkat komt ook in Zuidwest-Europa voor.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X