Spring naar content

Dieren

Wasberen

© WWF-Canon / James FRANKHAM

Andere namenwasbeerachtigen; kleine beren
WetenschappelijkProcyonidae
Engelsraccoons and relatives
VerspreidingAmerika, kleine panda in West-China en Hymalaya
Voedseldierlijk en plantaardig
Leeftijdtot 14 jaar
Lengtemax. 42 cm (N.Amerikaanse katfret) tot max. 65 cm (wasbeer); zonder staart
Gewichtmax. 1,5 kg (N.Amerikaanse katfret) tot max. 8 kg (wasbeer; record: 28,3 kg)
Aantal soorten20

Naast de wasbeer horen bij deze familie van middelgrote vingervlugge roofdieren ook onder andere de neusberen, rolstaartberen en de kleine panda. Deze laatste soort wordt echter door sommige biologen samen met de reuzenpanda in een aparte familie binnen de roofdieren beplaatst. Het is ook de enige die in Azië leeft en niet in Noord- of Zuid-Amerika zoals de rest van de wasberen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X