Spring naar content

Dieren

Beren

© KLEIN & HUBERT / WWF

Andere namenberenfamilie
WetenschappelijkUrsidae
Engelsbears
VerspreidingAzië, Europa, Amerika, noordpool
Voedselvis, vlees, plantaardig
Lengte1,4 m (Maleise beer) tot max. 3 m (bruine beer)
Gewichtmax. 65 kg (Maleise beer) tot max. 1000 kg (bruine beer en ijsbeer)
Aantal soorten8

Bij de beren horen de grootste op het land levende roofdieren: de grizzly en de Kodiak-beer (beide ondersoorten van de bruine beer) en de ijsbeer. Vooral als ze op hun achterpoten staan, zijn ze erg indrukwekkend.

Toch is de ijsbeer de enige van deze familie die een echte vleeseter is. De overige soorten eten voornamelijk plantaardig voedsel. De reuzenpanda - die tegenwoordig ook bij de echte beren gerekend wordt - heeft zelfs een vrijwel vegetarisch dieet van bamboe.

Naast het verdwijnen van hun leefgebied vormt de jacht - onder andere vanwege het gebruik van beren-gal in traditionele Aziatische medicijnen - een bedreiging voor veel soorten beren.

Download het infoblad 'beren'

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X