Spring naar content

Dieren

Gibbons

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkHylobatidae
Engelsgibbons
Verspreidingregenwouden Zuidoost-Azië (incl. Indonesië)
Voedselvooral vruchten
Aantal soorten15

Gibbons horen bij de mensapen, maar lijken minder op mensen dan de grote mensenapen zoals de chimpansee. Ze hebben geen staart en in verhouding erg lange armen waaraan ze spectaculair door de bomen kunnen slingeren. Ook hun gezang is indrukwekkend. Uitzonderlijk voor apen is dat gibbons monogaam zijn: mannetje en vrouwtje blijven bij elkaar en brengen samen hun kinderen groot.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X