Spring naar content

Dieren

Halfapen, apen en mensapen

© WWF-Canon / Michel GUNTHER

Andere namenprimaten
WetenschappelijkPrimates
Engelsprimates; prosimians, monkeys and apes
VerspreidingZuid- en Midden-Amerika, Afrika, Madagaskar, Zuid- en Oost-Azië
Voedselvoornamelijk vruchten, bladeren en insecten
Gewichtmax. 35 gram (muismaki) tot max. 180 kg (gorilla)
Aantal soorten362
Onderverdeling2 onderordes; 11 families

De meeste soorten apen en halfapen leven in het regenwoud. Ze kunnen zowel met de handen als de voeten grijpen, sommige soorten hebben bovendien een grijpstaart. Het zijn over het algemeen zeer sociale en intelligente dieren. Dat geldt vooral voor de mensapen. De halfapen waaronder de lemuren (maki's) van Madagaskar zijn primitiever.

Lees meer over bedreigingen voor mensapen.
Voor je spreekbeurt over mensapen kun je hier informatie aanvragen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

Luister naar dit dier:

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X