Spring naar content

Dieren

Toepaja's

© WWF-NL / Nico Rosseel

WetenschappelijkScandentia; Tupaiidae
Engelstree shrews
Verspreidingtropische bossen in Zuid en Zuidoost Azië
Voedselvooral kleine, ongewervelde dieren
Aantal soorten19

Toepaja's doen met hun pluimstaart en kleine formaat denken aan eekhoorns en wat betreft levenswijze aan insecteneters (waarbij ze vroeger werden ingedeeld). Ze zijn echter meer verwant met de apen. Toepaja's zijn wel een stuk primitiever.

Toepaja's zoeken hun voedsel (zoals insecten) vaak in bomen met hun goed ontwikkelde oren, ogen en neus. Snorharen hebben ze niet.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X