Spring naar content

Dieren

Vechtarend

© WWF-Canon / Michel TERRETTAZ

WetenschappelijkPolemaetus bellicosus
Engelsmartial eagle
VerspreidingAfrika, ten zuiden van de Sahara
Voedselklipdassen, hoenders, varanen, bavianen, duikers
Lengte70 - 90 cm
Gewicht3 - 5 kg
Met zijn grote klauwen is de vechtarend een van de sterkste roofvogels van Afrika. Het is ook de grootste Afrikaanse arend. Hij grijpt middelgrote prooien na een lage vlucht over de savanne of biddend vanuit de lucht.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X