Spring naar content

Dieren

Afrikaanse zeearend

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkHaliaeetus vocifer
EngelsAfrican fish eagle
VerspreidingAfrika
Voedselvis, vogels, zoogdieren
Lengte70 cm (snavel tot staartpunt), spanwijdte 165 cm
Gewicht2 - 3,5 kg
Deze vrij kleine zeearend leeft in Afrika, ten zuiden van de Sahara. Hij komt zowel aan de kust als in het binnenland voor. Hij gooit regelmatig zijn kop naar achteren en laat dan een kenmerkend gekrijs horen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X