Spring naar content

Dieren

Steenarend

© WWF-Canon / John S MITCHELL

Andere namenadelaar
WetenschappelijkAquila chrysaetos
Engelsgolden eagle
VerspreidingNoord-Amerika, Europa, Noord-Azië
Voedselkonijnen, marmotten, eekhoorns, hoenders, reptielen
Leeftijd15 - 20 jaar
Lengte75 - 95 cm, spanwijdte 2 - 2,3 m
Gewicht3 - 6 kg

De steenarend is een forse roofvogel met zeer krachtige klauwen. Het is een van de grootste roofvogels op het Noordelijke halfrond. Dit is de arend die bij veel adellijke families op het wapen prijkt. Deze arend wordt ook vaak adelaar genoemd.

Steenarenden bouwen een uitgebreid nest ('horst') van takken op een rotsrichel of in een boomtop. De horst wordt elke jaar uitgebreid en kan een grootte krijgen van twee meter in doorsnede. Helaas is deze machtige roofvogel door de jacht en verstoring op veel plekken in Europa en Noord-Amerika verdwenen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X