Spring naar content

Dieren

Kuifcaracara

© WWF-Canon / Polyborus plancus

Andere namencaracara
WetenschappelijkPolyborus plancus
Engelscommon caracara; rested Caracara
VerspreidingMidden- en Zuid-Amerika
Voedselaas, kleine dieren, eieren, wormen, insecten, rottende groente
Lengte49 - 59 cm
Gewicht850 - 1500 gram

Met zijn roomwitte kop, zwarte kuif, fijngestreepte borst en nek en onbeveerde oranje gezicht is de kuifcaracara een opvallende roofvogel. Hij brengt veel tijd op de grond door, waar hij zijn voedsel - wat van alles kan zijn - bijeenscharrelt.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X