Spring naar content

Dieren

Visarend

© WWF-Canon / Fritz POeLKING

WetenschappelijkPandion haliaetus
Engelsosprey
Verspreidingwereldwijd, met uitzondering van Antarctica
Voedselvis
Lengte150 - 170 cm
Gewicht1,5 - 2 kg

Deze roofvogel heeft een zeer grote verspreiding: hij komt in alle werelddelen behalve Antarctica voor. Zijn bovenzijde is bruin, de onderzijde wit. De kop is wit met een bruine streep door het oog. Binnen de roofvogels neemt hij een speciale plaats in.

De visarend is een uitstekende visser. Hij heeft een kenmerkende manier van stootduiken, waarbij hij met de poten naar voren het water in duikt om grote vissen te vangen. Soms verdwijnt hij daarbij voor korte tijd geheel onder water.

De voetzolen zijn bedekt met stekelige schubben voor een betere grip op glibberige vissen. Net als bij uilen kan de buitenste teen naar achter gedraaid worden, wat ook meer houvast geeft.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X