Spring naar content

Dieren

Fuut

© WWF-NL/Peter van Norde

WetenschappelijkPodiceps cristatus
Engelsgreat crested grebe
VerspreidingEuropa, Azië, Afrika, Australië
Voedselvis
Lengte46 - 51 cm
Gewicht0,6 - 1,5 kg

Anderhalve eeuw geleden was de fuut in Nederland en veel andere Europese landen een zeldzame vogel geworden. Dat kwam vooral door de jacht om zijn kopveren voor op modieuze hoedjes. Tegenwoordig is hij gelukkig weer algemeen en komt zelfs in stadsgrachten voor. In de winter hebben ze niet zo'n mooi verenkleed en verblijven ze vaak op zee.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X