Spring naar content

Dieren

IJsduiker

© WWF-NL / Wim van Yperen

WetenschappelijkGavia immer
Engelsgreat northern diver; common loon
VerspreidingNoorden van Europa, Noord-Amerika
Voedselvis
Lengte70 - 90 cm
Gewicht3 - 4,5 kg

Hoewel de ijsduiker een zomerkleed met uitsluitend zwart en wit heeft, is het prachtig getekend. Ze broeden vooral in Noord-Amerika, maar ook op IJsland.

IJsduikers jagen meestal alleen of in paren waarbij ze tot grote diepte kunnen duiken. Ook als ze door een roofvogel belaagd worden, ontsnappen ze onder water om op grote afstand weer op te duiken. In Nederland is deze vogel zelden te zien.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X