Spring naar content

Dieren

Roodkeelduiker

© WWF-Canon / Hartmut JUNGIUS

WetenschappelijkGavia stellata
Engelsred-throated diver
VerspreidingNoord-Amerika, Europa, Azië
Voedselvis
Lengte55 - 70 cm
Gewicht1 - 2,5 kg

Deze watervogels leven langs de zeekust maar broeden langs meren en moerassen bij noordelijke bossen. Ze danken hun naam aan de roodbruine keel die ze in zomerkleed hebben.

De balts van de roodkeelduiker is spectaculair. Ze zwaaien met hun snavels, spetteren, duiken en spurten zij aan zij door het water.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X