Spring naar content

Dieren

Magelhaenpinguïn

© WWF-Canon / Michel GUNTHER

WetenschappelijkSpheniscus magellanicus
EngelsMagellanic penguin
Verspreidingzuidkust Zuid-Amerika, van Chili tot Brazilië
Voedselvis, inktvis
Lengte70 cm
Gewicht4,9 kg

Deze pinguïn broedt in een hol in een luidruchtige kolonie. Het hol graven ze met hun poten in grasland of in bos, vaak hoog boven zeeniveau. Het is groot genoeg om met beide ouders in te overnachten.

De ouders braken gevangen vis en inktvis voor hun jong op. Als de jongen groot genoeg zijn, gaan ze naar het strand waar ze samen met andere jongen op hun ouders wachten. Na het broedseizoen trekken Magelhaenpinguïns naar noordelijkere wateren.

 

Bekijk dit dier op WNF.nl.

Luister naar dit dier:

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X