Spring naar content

Dieren

Geeloogpinguïn

© WWF-NL/ Margit Vendel

WetenschappelijkMegadyptes antipodes
Engelsyelloweyed penguin
VerspreidingNieuw-Zeeland
Voedselvis, inktvis
Lengte76 cm

Deze middelgrote pinguïn met helder gele ogen komt vooral rond Nieuw-Zeeland voor. Hij broedt niet in kolonies, zoals andere pinguïns, maar als geïsoleerde paren in struikgewas of bos langs de kust. De paarband is hecht.

Geeloogpinguïns jagen overdag op vis en pijlinktvis. Ze overnachten op een vaste plek op een zandstrand.

De geeloogpinguïn is een van de zeldzaamste pinguïnsoorten.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X