Spring naar content

Dieren

Rotspinguïn

© WWF-Canon / Fritz POeLKING

Andere namenrotsspringer
WetenschappelijkEudyptus chrysocome
Engelsrockhopper
VerspreidingZuidelijke Oceanen
Voedselvis
Lengte55 cm

Dit is de kleinste pinguïn die in het Zuidpool-gebied broedt. Hij dankt zijn naam aan de manier waarop hij bij zware branding heelhuids aan land van rotsige kust kan komen. Daarna klimt en springt hij - vaak met twee voeten tegelijk en de vleugels naar achteren - over de rotsen naar zijn nestplaats. De nestplaatsen zijn vaak al vele generaties in gebruik en in de rotsen zijn paden uitgesleten.

Wanneer de rotspinguïns hun eieren leggen hangt af van de temperatuur van het zeewater.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X