Spring naar content

Dieren

Dove varaan

Stuur uw foto
WetenschappelijkLanthanotus borneensis
Engelsearless monitor
VerspreidingSarawak (Borneo)
Voedselkleine dieren
Lengte40 - 45 cm

Deze hagedis heeft geen uitwendige ooropeningen. Hij leeft de meeste van zijn tijd onder de grond of in het water. Met zijn korte poten en stompe snuit is deze varaan aan een gravende levenswijze aangepast. Hij graaft vooral holen langs beekoevers. Als hij zijn doorzichtige oogleden sluit, kan hij onder water goed zien. Onder water sluit hij ook zijn neusgaten met klepjes.

De dove varaan houdt niet van daglicht. Hij is vooral 's nachts actief en wordt zelden gezien.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X