Spring naar content

Dieren

Westelijke blauwtongskink

© WWF-NL / Ronald Oldersma

WetenschappelijkTiliqua occipitalis
Engelswestern blue-tongued skink
VerspreidingZuidwest-Australië
Voedselinsecten, slakken en bessen
Lengtetot 45 cm

Deze hagedis met donkerbruine en lichtbruine banden is verwant met de 'blauwtongskink' (Tiliqua scincoides) die in Noord-, Oost- en Zuidoost-Australië voorkomt. Hij dankt zijn naam aan zijn felblauwe, brede tong die hij plotseling uit kan steken om een belager af te schrikken. Dit vertoon gaat samen met luid gesis.

Hij is voornamelijk overdag actief en gebruikt 's nachts vaak een konijnenhol als schuilplaats.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X