Spring naar content

Dieren

Breedsnuitkaaiman

© WWF-NL / Nico Rosseel

WetenschappelijkCaiman latirostris
Engelsbroad-snouted caiman
VerspreidingUruguay en zuidelijke kust Brazilië
Voedselwaterslakken, vissen, vogels en kleine zoogdieren
Lengtetot 3,5 m
De breedsnuitkaaiman is een moerasbewoner uit Uruguay en de zuidoostkust van Brazilië. Hij is meestal donker gekleurd, met donkere vlekken op de kaken. De nesten van deze dieren bestaan uit heuvels van plantaardig materiaal. Ze leggen 20 tot 60 eieren per keer.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X