Spring naar content

Dieren

Grote hoefijzerneus

Stuur uw foto
WetenschappelijkRhinolophus ferrumequinum
Engelsgreater horseshoe bat
VerspreidingZuid-Europa; Zuid- tot Noord-Afrika, Oost-Azië tot Japan
Voedselinsecten als kevers, nachtvlinders, langpootmuggen
Leeftijdtot 30 jaar
Lengte5 - 7 cm, spanwijdte 30 - 40 cm
Gewicht13 - 34 g
De grote hoefijzerneus is een vleermuis met een hoefijzervormig neusblad dat hij gebruikt bij de echolocatie. Grote hoefijzerneuzen jagen in bossen en boven ruige weilanden tijdens de schemering. Ze leven in groepen tot 200 dieren per kraamkolonie. De jongen zijn na 7 weken volwassen. Ze overwinteren in grotten waar het niet kouder wordt dan 7 graden Celcius. Het is een kwetsbare in de Benelux erg zeldzame soort.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X