Spring naar content

Dieren

Hoffmanns tweevingerige luiaard

© WWF-NL / Danitza Beuwer

WetenschappelijkCholoepus hoffmanni
EngelsHoffman's two-toed Sloth
VerspreidingZuid-Amerika
Voedseltwijgen, bladeren en fruit
Leeftijd40 jaar
Lengte46 - 86 cm
Gewicht8 kg

Er bestaan 5 soorten luiaards, waarvan 3 'drievingerige' en 2 'tweevingerige'. De tweevingerige hebben aan elke voorpoot twee haakvormige klauwen, aan hun achterpoten hebben ze er drie, net als alle andere luiaards. De tweevingerige luiaards hebben geen staart in tegenstelling tot de drievingerige die een kort staartje hebben.

Luiaards kunnen moeiteloos aan een tak hangen. Alleen om zich te ontlasten (ongeveer één keer per week) of om naar een andere boom te gaan komen ze naar de grond.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X