Spring naar content

Dieren

Floridakonijn

© WWF-NL / Annemarije Blees

Andere namenkatoenstaartkonijn
WetenschappelijkSylvilagus floridanus
EngelsEastern cottontail
VerspreidingVerenigde Staten, Europa
Voedselgras, kruiden, twijgen, bast
Lengte25 - 45 cm
Gewicht1 - 1,5 kg

Het Floridakonijn is een van dertien konijnensoorten die in Amerika voorkomen. Oorspronkelijk komt deze soort vooral in het Zuidoosten van de Verenigde Staten voor, maar ze zijn inmiddels op meerder plaatsen in Noord-Amerika uitgezet en ook in Europa.

Het Floridakonijn wordt ook wel katoenstaartkonijn genoemd vanwege de pluizige staart die wel wat op een bolletje katoen lijkt. Hij heeft een voorkeur voor open bossen en struikgewas. Floridakonijnen kunnen snelheden van 30 kilometer per uur halen in een korte sprint. Ze graven zelf geen holen, maar gebruiken holen van andere dieren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X