Spring naar content

Dieren

Zwartstaarthaas

Stuur uw foto
Andere namenzwartstaartezelhaas
WetenschappelijkLepus californicus
Engelsblack-tailed jackrabbit
VerspreidingZuidwesten van de Verenigde Staten, Noord-Mexico
Voedselplanten, met name gras, ook cactussen
Lengte47 - 63 cm, staart 5 - 11 cm
Gewicht1,5 - 3,5 kg
Slanke haas met lange poten, enorme oren en een zwarte staart. De opvallend lange oren helpen deze in woestijngebieden levende haas bij het afkoelen. Ook zijn ze handig om roofdieren eerder op te merken. De zwartstaarthaas kan snelheden halen van 56 kilometer per uur en sprongen maken van wel 7 meter.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X