Spring naar content

Dieren

Woelrat

© WWF-NL / John de Roos

Andere namenwaterrat
WetenschappelijkArvicola terrestris
Engelswater vole
VerspreidingEuropa en Noord-Azië
Voedselgrassen, kruiden, wortels
Leeftijdtot 3,5 jaar in gevangenschap
Lengte12 - 23 cm, staart 7 - 11 cm
Gewicht100 - 300 gram

De woelrat is meer verwant aan de veldmuis dan aan de bruine rat. Het is een planteneter met een stompe snuit en een vrij korte staart: half zo lang als zijn lichaam.

Woelratten leven ook niet in steden of riolen, maar in weilanden, bossen en moerassen, vooral bij bij meren en rivieren. Ze worden ook wel waterratten genoemd. Ze komen in bijna heel Europa voor met uitzondering van enkele zuidelijke landen zoals Spanje en Portugal.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X