Spring naar content

Dieren

Dwergmuis

© WWF-NL / Monique van Leeuwen

WetenschappelijkMicromys minutus
EngelsEuropean harvest mouse
VerspreidingEuropa, Azië
Voedselzaden, vooral graan
Lengte5 - 8 cm, staart 4,5 - 7,5 cm
Gewicht5 - 7 gram

Dit bijzonder kleine knaagdiertje gebruikt zijn staart bij het klimmen. Hij maakt een bolvormig nest hoog in gras- of korenhalmen of in een struik. Hierin worden de meestal 2 tot 6 (tot soms 12) jongen grootgebracht.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X