Spring naar content

Dieren

Mara

© WWF-Canon / Michel GUNTHER

Andere namenPatagonische haas
WetenschappelijkDolichotis patagonum
Engelsmara
VerspreidingArgentinië
Voedselgras, bladeren
Lengte45 - 75 cm, staart 2,5 cm
Gewicht2 kg
De mara wordt wel de Patagonische haas genoemd. Hij is echter geen familie van de hazen, maar van de cavia. Wat uiterlijk betreft lijkt een mara meer op kruising tussen een haas en een hert. Hij heeft lange oren en een korte snuit als van een haas en ongewoon lange poten als een hert. De jongen van verschillende ouders verblijven in één hol. Bij toerbeurt komen ouders langs, de moeder om haar jongen te voeden terwijl het mannetje een oogje in het zeil houdt.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X